Nemocnica prijíma opatrenia, ktorých cieľom je predísť šíreniu nového koronavírusu

Nemocnica Poprad, a. s., prijala opatrenia, ktorých cieľom je predísť šíreniu nového koronavírusu a ochorenia COVID-19. Opatrenia sú účinné a platiť budú až do odvolania. 

Vstup do nemocnice je pre verejnosť a vozidlá RZP, RLP možný len cez hlavný vstup nemocnice, pri ktorom musí každý vstupujúci absolvovať kontrolu telesnej teploty a dezinfekciu rúk. Návštevník je povinný pri vstupe spolupracovať s personálom, informovať ho o účele svojej návštevy nemocnice, aby v prípade zmeny ordinačných hodín alebo uzatvorenia ambulancie mohol personál zareagovať okamžite a pacienta informovať už pri hlavnom vstupe.

Do priestorov nemocnice môžu vstupovať len osoby, ktoré sprevádzajú pacienta vyžadujúceho si pomoc, a tiež zákonní zástupcovia neplnoletých pacientov. Sprevádzajúcim osobám, ktorých prítomnosť nie je preukázateľne nevyhnutná, vstup nebude umožnený. Každá sprevádzajúca osoba musí pri hlavnom vstupe vypísať dotazník.

Žiadame osoby, ktoré majú symptómy ochorenia COVID-19 alebo prišli do kontaktu s pozitívnou osobou, aby nevstupovali do nemocnice, ale kontaktovali svojho všeobecného lekára alebo Regionálny úrad verejného zdravotníctva SR.

V prípade, že máte symptómy ochorenia COVID-19 a ste objednaní k lekárovi-špecialistovi do niektorej z ambulancií, informujte ho telefonicky a preobjednajte sa.

V prípade, že potrebujete u lekára-špecialistu predpísať lieky, kontaktujte ho telefonicky.

V rámci ďalších opatrení platí naďalej na jednotlivých oddeleniach prísny zákaz návštev, zákaz vychádzania pacientov z oddelení, okrem plánovaných vyšetrení mimo priestorov oddelenia.

Žiadame návštevníkov nemocnice, aby na administratívne úkony využívali výhradne elektronickú komunikáciu a telefonický kontakt, prípadne aby doručenie písomných dokladov realizovali formou poštových zásielok.

Vo verejnom záujme zároveň prosíme o rešpektovanie a prísne dodržiavanie týchto mimoriadnych opatrení.