POZASTAVENIE OPERÁCIÍ V NEMOCNICI POPRAD, a. s., OD 10.12.2020

Pre narastajúci počet pacientov s ochorením COVID-19 hospitalizovaných na reprofilizovaných lôžkach COVID oddelenia (Oddelenie so špeciálnym režimom), COVID JIS či  COVID OAIM,  sa zvyšuje najmä personálne zaťaženie Nemocnice Poprad, a. s.  Tak  ako neklesajú počty COVID-19 pozitívnych občanov v našom regióne,  neklesá ani počet COVID-19 pozitívnych zamestnancov Nemocnice Poprad, a. s.  

Preto s platnosťou od 10.12.2020 sa dočasne pozastavujú všetky plánované a dočasne odkladné operačné výkony v Nemocnici Poprad, a. s., až do odvolania. 

Neodkladná zdravotná starostlivosť v operačných odboroch (traumatológia, chirurgia, urológia, ORL, gynekológia, ortopédia) a pôrody je zabezpečená 24 hodín denne 7 dní v týždni.

Očné oddelenie bude  zabezpečovať intravitreálne injekcie (injekcia do oka) ambulantnou cestou, ale iba v redukovanom počte. 

O presune a zmene termínu operácie budete informovaní telefonicky príslušnými odbornými ambulanciami jednotlivých operačných oddelení.

Špecializovaná ambulantná starostlivosť v chirurgických odboroch nie je obmedzená. Na vyšetrenie je potrebné sa nahlásiť telefonicky v príslušnej odbornej ambulancii a dohodnúť si termín a čas vyšetrenia.