NA SLOVENSKU SA DNES ZAČÍNA OČKOVANIE PRVOU JEDNODÁVKOVOU VAKCÍNOU JANSSEN

Ministerstvo zdravotníctva dnes spúšťa registráciu na ďalšiu vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Vakcína Janssen je jednodávková a poskytuje ochranu proti ochoreniu už po 14 dňoch po aplikácií. Pozor, prihlásiť sa bude možné len po dobu 3 týždňov alebo do spotrebovania aktuálnych zásob vakcín.

Jednodávková vakcína Janssen je riešením pre tých, ktorí potrebujú byť plnohodnotne zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 čo najrýchlejšie. Stačí jedna návšteva očkovacieho centra. Prihlásiť sa možno tak, ako pri ostatných vakcínach, cez stránku korona.gov.sk, no pre obmedzené množstvo je prihlasovanie možné len počas troch týždňov. Ďalšie očkovanie jednodávkovou vakcínou v budúcnosti bude závislé od dodávok výrobcu. Po registrácii budú záujemci o očkovanie pozvaní štandardnou formou.

Podrobnosti o vakcíne Janssen sú zverejnené na stránke ŠUKL https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-verzia/bezpenos-liekov/vakciny/vakciny-proti-covid-19/covid-19-vaccine-janssen-dokumenty?page_id=5562

Aktuálne sa na Slovensku možno prihlásiť na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 na registrované dvojdávkové vakcíny (Pfizer, Moderna), registrovanú jednodávkovú vakcínu Janssen a do 30. júna 2021 aj na neregistrovanú dvojdávkovú vakcínu Sputnik V. Registrovanou dvojdávkovou vakcínou od spoločnosti AstraZeneca sa aktuálne očkujú iba druhé dávky.

COVID-19 Vaccine Janssen:

  • prvá jednodávková vakcína proti COVID-19,
  • určená pre osoby od 18 rokov,
  • plnú zaočkovanosť získa osoba 14 dní po aplikácii,
  • registrácia je spustená na korona.gov.sk len na 3 týždne,
  • očkovať sa ňou bude vo vakcinačných centrách vybraných na základe záujmu, tiež formou výjazdovej očkovacej služby a možnosť výberu tejto vakcíny dostanú aj zamestnávatelia pre svojich zamestnancov.